Ponedeljak, 09.04.2001.

20:23

OTET PREDSEDNIK “DELTA HOLDINGA”

Izvor: B92

Default images
Miroslav Miskovic, 56-ogodisnji predsednik „Delta holdinga“, po do sada dostupnim informacijama, otet je u ponedeljak ujutru. Ovu vest je za skupstinskom govornicom izrekao poslanik SRS i predsednik ove partije, Vojislav Seselj, ali policija nije objavila saopstenje. Zamoljen da potvrdi, ili demantuje vest o otmici, ministar pravde Srbije Vladan Batic je skupstinskom izvestacu Radija B92 rekao: “Ne bih ja dok nema oficijelne informacije MUP, tako da ne bih da se bavim spekulacijama”. “Blic” od utorka, medjutim, objavljuje detalje Miskovicevog kidnapovanja, i navodi da je on otet oko 8 casova iz svog automobila „lanca“ u blizini zgrade „Geneksa“ u Bulevaru Arsenija Carnojevica na Novom Beogradu. U Skupstini Srbije se, medjutim, moglo cuti da je Miskovic otet u garazi hotela “Hajat”. “Blic” dalje objavljuje da se otmica odigrala prakticno po holivudskom scenariju. Navodno, Miskovic je krenuo automobilom „lanca“ ka predstavnistvu firme „Delta holding“ u zgradi „Geneksa“. Auto je vozio njegov sluzbeni vozac, kad su ih sa „audijem A6“ teget boje presrela cetvorica naoruzanih napadaca sa kapuljacama na glavi. Trojica su izletela iz automobila i uperila automatske puske u Miskovica i vozaca. Potom su ga, prema pisanju lista, ubacili u prtljaznik „audija“ i udaljili se u nepoznatom pravcu, dok je vozac predsednika “Delte” ostao na licu mesta. Prema nezvanicnim informacijama, policija je organizovala poteru za otmicarima. Prema informacijama koje su se mogle cuti u Skupstini Srbije, kidnaperi su javili porodici Miskovic zahtevajuci otkupninu od 2,5 do cak pet miliona dolara. Pre samo deset dana, policija je saopstila da je pokusana i otmica sina Miroslava Miskovica, Marka. Inace, “Delta holding” je jedno od najvecih privatnih preduzeca u zemlji, i poznato je kao zastupnik kompanija Fiat i Najki, uvoznik i proizvodjac hrane, gradjevinskog materijala, a deo ovog preduzeca je i “Delta banka”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: