Sreda, 29.06.2016.

01:39

Hilari: Napad podsednik da se SAD ne mogu povući

Najizgledniji kandidat za nominaciju Demokrata za predsednika SAD Hilari Klinton izjavila je da je napad u Istanbulu podsetnik da se SAD "ne mogu povući".

Izvor: Tanjug

Hilari: Napad podsednik da se SAD ne mogu povući
Foto: GettyImages

"Napad u Istanbulu samo ojačava našu odlučnost da porazimo snage terorizma i radikalnog džihadizma širom sveta", navela je Klinton u saopštenju, preneo je Rojters.

Klinton je dodala da SAD "moraju da prodube saradnju sa svojim saveznicima i partnerima na Bliskom istoku i Evropu da bi se izborili sa ovom pretnjom".

Osim toga, Bela kuća najoštirje je osudila napad u Istanbulu poručivši da će SAD i dalje podržavati Tursku.

"SAD će i dalje pružati snažnu podršku Turskoj", navela je Bela kuća, preneo je Rojters.

Milijarder i kandidat republikanaca Donald Tramp izjavio je posle napada na aerodrom u Istanbulu da "pretnja od terorizma nikada nije bila veća".

Na aerodromu u Istanbulu odjeknule su dve eksplozije, a čula se i pucnjava, javljaju svetski mediji. Potvrđena 31 žrtva, ranjenih 147, navodi ministar.

Potvrđeno je da su napad izvršili bombaši samoubice, sumnja se na ID, ali to nije potvrđeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: