Ponedeljak, 28.08.2017.

12:27

Vučić i Tači u četvrtak u Briselu o "novoj fazi dijaloga"

Predsednik Srbije i Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači sastaće se u četvrtak u Briselu na sastanku o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Vučić i Tači u četvrtak u Briselu o
Foto: Tanjug, Marina Maksimoviæ

Oni će s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini razgovarati o formi "nove faze" pregovora i primeni dosad postignutih sporazuma.

Vučić i Tači su na neformalnom razgovoru Mogerinijeve bili pre više od mesec dana, a zvanična poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine na političkom nivou održana je još početkom februara.

"Visoka predstavnica i dva predsednika razmotriće i primenu dogovora koji su do sada postignuti u dijalogu", kažu u Evropskoj komisiji.

U međuvremenu su održani izbori za predsednika u Srbiji i parlamentarni na KiM, a nagovešteno je da će se dijalog nastaviti na predsedničkom nivou.

Takođe, nakon sastanka početkom februara na kom su bili i tadašnji premijeri i predsednici Srbije i Kosova nije bilo izjava, a mediji su spekulisali da je "sastanak pošao naopako".

Novi srpski predsednik Aleksandar Vučić je nakon poslednjeg razgovora kod Mogerinijeve rekao da je neophodno da se "ozbiljnije i hrabrije razgovara o budućim odnosima".

Dvadesetak dana kasnije usledio je i njegov poziv na unutrašnji dijalog o Kosovu.

Podsetimo, Kosovo još nema formiranu vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: