Utorak, 28.07.2015.

11:04

Gadafijev sin osuđen na smrt streljanjem

Saif al-Islam Gadafi, sin ubijenog libijskog lidera Moamera Gadafija, osuđen je na smrt streljanjem zbog zločina tokom revolucije u Libiji 2011. godine.

Izvor: B92

Default images
Foto: Beta, AP

Mlađi Gadafi i još osam osoba su osuđeni na smrt pred sudom u Tripoliju u slučaju kojim je obuhvaćeno više bliskih saradnika pukovnika Gadafija, optuženih za nasilno gušenje demonstracija i ubistva demonstranata.

Saif al-Islam nije bio prisutan na suđenju i svoje izjave je davao video linkom, jer ga pripadnici jedne militantne grupe drže zatočenog u gradu Zintan od 2011. godien.

Među osuđenima su i bivši šef obaveštajnih službi Gadafijevog režima Abdalah al Senusi i nekadašnji premijer Bagdadi al Mahmudi.

Kako javlja BBC, oni će moći da ulože žalbu na presudu.

Sud je izrekao kazne i ostalim optuženima u ovom slučaju, a one se kreću od pet godina zatvora do doživotnog zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: