Utorak, 25.06.2013.

13:33

Vlada jednoglasno za rebalans

Vlada Srbije jednoglasno usvojila Predlog rebalansa budžeta kojim se predviđa ušteda od oko 36 milijardi dinara i ograničavanje budžetskog deficita na 4,7% BDP.

Izvor: Tanjug

Default images

Time će budžetski deficit biti ograničen na 178,3 milijardi dinara. Usvojeni predlog odmah ide u parlament.

Predlog rebalansa budžeta usvojen je kao deo sveobuhvatnih ekonomskih reformi koje će se simultano sprovoditi, a koje podrazumevaju stabilizaciju državnog budžeta, reformu javnog sektora i unapredjenje poslovne klime, navodi se u .

Usvojene su i izmene Zakona o budžetskom sistemu, čime će biti stvoren osnov za dodatne uštede i bolju kontrolu trošenja novca kroz uvodjenje centralnog registra zaposlenih u javnom sektoru.

Vlada je usvojila i Akcioni plan okončanja restrukturiranja bivših društvenih preduzeća. On predvidja da se u narednih godinu dana pronadje rešenje za 179 preduzeća koja su već više od 10 godina u statusu restrukturiranja, a koja prema procenama Svetske banke državi prave troškove od 750 miliona evra.

Na sednici je usvojen i Nacrt zakona o preuzimanju obaveza JP Putevi Srbije prema putarskim preduzećima i njihovog predtvaranja u javni dug u iznosu od 1,3 milijardi dinara.

Usvojeni predlozi rebalansa budžeta i zakona biće odmah upućeni u Skupštinu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: