Ponedeljak, 24.07.2017.

20:27

6.000 udara groma u Italiji, nevreme stiglo i u HR / VIDEO

Iznad severne Italije formirala se jaka olujna linija s više od 6.000 registrovanih udara groma. Oluja je poslepodne stigla do Istre.

Izvor: B92, index.hr

6.000 udara groma u Italiji, nevreme stiglo i u HR / VIDEO
Foto: GettyImages

RHMZ je upozorio da se u toku noći između ponedeljka i utorka u Srbiji, nakon višednevnih tropskih temperatura očekuje zahlađenje, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Istru je, kako je i bilo najavljeno, poslepodne zahvatilo jako nevreme sa zapada, piše hrvatski portal "Indeks".

Za samo desetak minuta usled jakog vetra (udari do 83 km/h) do more se naglo ustalasalo i stanje je postalo poprilično opasno na celom području.

Temperatura je pala ispod 20 stepeni, a zabaležene su i obilnije padavine u pojedinim mestima.

Oluja se u kasnim poslepodnevnim satima premestila u unutrašnjost Hrvatske. Pljusak je oko 19 h počeo na području Karlovca i Zagreba, a crni oblaci prekrili su i Osijek.

Za najveći deo Hrvatske na snazi je narandžasti meteoalarm zbog nevremena praćenog grmljavinom.

U Srbiji je za sutra najavljen pad osetan temperature, a RHMZ upozorava da se ponegde očekuju nepogode sa jakim pljuskom, vetrom i gradom.Zbog toga je na teritoriji cele Srbije na snazi narandžasti meteo-alarm. Opširnije - OVDE.

Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Pročitajte još:

I golim okom se vidi da se s klimom nešto čudno dešava

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: