Ponedeljak, 23.10.2017.

13:48

Odnosi Srbije i Turske u usponu

Predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednik Skupštine Turske Ismail Kahraman zaključili u razgovoru da je bilateralna saradnja Srbije i Turske u usponu.

Izvor: Tanjug

Odnosi Srbije i Turske u usponu
Tanjug, arhiva

Premijerka Brnabić naglasila je da su Srbiji naročito važni sporazumi između Srbije i Turske u domenu poljoprivrede i trgovine i da će Vlada Srbije nastojati da obezbedi još povolnijuu klimu za buduća turska ulaganja u Srbiji.

Za unapređenje odnosa na bilateralnom nivou od velikog je značaja potpisani Protokol o saradnji dva parlamenta, istakla je turska strana, koji će olakšati saradnju na polju kulture, ekonomije i bezbednosti.

Kahraman je izjavio da su u poslednjih nekoliko godina u srpskoj ekonomiji učinjeni značajni koraci zahvaljujući reformama Vlade Srbije, što je podsticaj za sve turske kompanije koje žele da posluju u Srbiji.

Na sastanku je zaključeno da će obe zemlje raditi na očuvanju zajedničkog kulturnog nasledja, kroz restauracije spomenika kulture u Beogradu, Golupcu i Novom Pazaru, a za koje je nedavno, tokom Erdoganove posete Srbiji, potpisan protokol.

Rečeno je da je zadatak obe države da to nasledje sačuva i prenese budućim generacijama, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: