Petak, 23.01.2009.

11:45

Belgija: Napad na obdanište

Dvoje dece i jedna žena ubijeni su u napadu na obdanište u mestu Dendermond na zapadu Belgije. Još najmanje 13 dece je ranjeno, a troje je u kritičnom stanju.

Izvor: B92

Default images

Povređeno je i nekoliko odraslih koji su pokušali da decu zaštite od napadača s nožem. Tužilaštvo je saopštilo da je napadač bio kratko ošišan i da mu je lice bilo obojeno u belu boju s crnom frabom oko očiju. Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Belgije Gvida de Pada, napadač je uhapšen u trenutku kad se mirno na biciklu udaljavao od mesta zločina.

"Trenutno nemamo puno informacija. On je uhapšen i biće doveden pred sud. Tužilac je rekao da je čovek star između 35 i 40 godina. Motiv zločina, još uvek nije poznat. Iako, za takav varvarski čin ne može postoji nikakav razlog iu opravdanje. Istraga će pokazati šta se zapravo dogodilo. Ovo je tragedija, koja nas je sve šokirala i saosećam sa roditeljima", rekao je ministar De Pada.
Belgija šokirana (Beta)
Jedan od komšija-očevidaca ispred obdaništa novinarima je rekao da je napadač delovao smireno, i da je do zgrade došao na biciklu.

"Delovao je smireno. Imao je tamne oči. Lice mu je bilo našminkano, kao i oči. Nije bio u panici. Nije mi delovao poznato. Nikada tog čoveka nisam video u našem kraju. Imao je obrijan donji deo glave. Nisam video kako je bio obučen", kaže on.

Gradonačelnik Dendermonda Teo Jensen kaže da je napadač regularno zvonio na vrta obdaništa i rekao da ga puste jer mu nešto treba.

Iako nikome od zaposlenih nije bio poznat, oni su ga pustili. Čim je ušao, počeo je da ubada troje dece. Veruje se da je žena koja je nastradala medicinska sestra, koja je pokušala da ga spreči.

On se zatim popeo na drugi sprat i tamo nastavio da nožem ubada decu. zatim je izašao, popeo se na bicikl i otišao. Ubrzo je uhapšen. Cela Belgija šokirana je ovim monstruozniom zločinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: