Nedelja, 21.07.2013.

16:35

DS: Vučević skriva nesposobnost

Iznošenjem kritika na račun Statuta Vojvodine gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pokušava da sakrije sopstvenu nesposobnost, ocenjuje Demokratska stranka.

Izvor: B92

Default images

Kako je saopštio Pokrajinski odbor DS-a, umesto da se bavi problemima Novog Sada i Novosađana, gradonačelnik Novog Sada svakog dana izdaje nova saopštenja kojima pokušava da skrene pažnju sa svoje nesposobnosti i stvori tenzije između Vlade AP Vojvodine i Vlade Republike Srbije.

Gradonačelnik, koji se u ovim saopštenjima postavlja kao “zaštitinik“ Novog Sada i Republike očigledno ne shvata da je imovina AP Vojvodine državna imovina, i da su legitimno izabrani predstavnici građana AP Vojvodine deo državnog aparata, ocenjuje se u saopštenju Pokrajinskog odbora DS-a.

Demokrate navode da Vučević za vreme svog devetomesečnog mandata nije bio u stanju da obezbedi nijednu novu investiciju i otvori nijedno novo radno mesto, osim onih za više od 600 novozaposlenih članova stranaka na vlasti.

U saopštenju se navodi i da gradonačelnik koji nije učinio ništa zbog činjenice da je u prethodnih devet meseci četiri puta pucano u blizini škola i zabavišta, nema drugog izbora, nego da, kao anonimni novosadski advokat, vodi rasprave o pravu s Bojanom Pajtićem, doktorom pravnih nauka i predavačem na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Demokrate pozivaju Vučevića da umesto toga, dođe na neko od Pajtićevih predavanja i nauči nešto o pravnom sistemu.

U Pokrajinskom odboru DS-a ocenjuju i da bi građani Novog Sada mnogo više voleli da vide gradonačelnika kako se suprostavlja zakonima zbog kojih je Novosađanima oduzeto više od 1,6 milijardi dinara na godišnjem nivou, koje su doneli njegovi koalicioni partneri i stranačke kolege sa republičkog nivoa.

Umesto toga, navodi DS, Vučević se suprostavlja Statutu AP Vojvodine i pokazuje gotovo neverovatno pravničko i političko neznanje nazivajući ga neustavnim, iako Ustavni sud nije doneo odluku o njemu, a i apsolutno je nemoguće, jer neustavnim mogu da budu proglašene samo pojedine odredbe Statuta, ali ne i Statut.

Gradonačelnik koji je to postao iako je izgubio na izborima nema pravo da nikome drži lekcije o poštenju, jer Novosađani svakog dana imaju prilike da se uvere da on nečiju krivicu ili nevinost meri isključivo time da li je sa njim u koaliciji ili nije, ocenjuje DS.

“Sećamo se da su gradonačelnikovi svakodnevni pozivi na hapšenje čelnika Romske demokratske stranke zbog kupovine glasova prestali onog dana kada je sklopio koaliciju sa njima“, podseća se u saopštenju demokrata.

Isto tako, uprkos presudi Vrhovnog kasacionog suda da su njegove stranačke kolege svesno sklopile štetan ugovor sa ATP Vojvodinom koji danas plaćaju svi građani Novog Sada, njihova krivica i odgovornost za gradonačelnika ne postoje, jer sede u predsedništvu njegove stranke, zaključuje Pokrajinski odbor Demokratske stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: