Ponedeljak, 20.10.2014.

19:05

Uhapšeni napadači na pekaru Evropa

Policija je uhapsila napadače na pekaru "Evropa" u Novom Sadu.

Izvor: B92

Default images

Kako je saopštio MUP, efikasnom i brzom akcijom, novosadska policija pronašla je dvojicu maloletnika za koje se sumnja da su, 17. oktobra, oko jedan sat posle ponoći, razbili izlog na pekari „Evropa“ u Novom Sadu.

Njih je, danas, u prostorijama Policijske uprave u Novom Sadu, saslušao viši javni tužilac, uz prisustvo advokata i roditelja.

Nakon saslušanja, u dogovoru s nadležnim tužiocem, policija će protiv dvojice 16-godišnjih Novosađana podneti krivične prijave, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Novosadska policija rasvetlila je i jutrošnji napad na pekaru vlasnika srpske nacionalnosti.

Zbog sumnje da je razbio izlog pekare na Limanu, saslušan je Novosađanin (1993), a nadležno tužilaštvo je ovaj događaj kvalifikovalo kao krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Rasvetljeni gotovo svi napadi na pekare

Policija je rešila skoro sva krivična dela napada na pekare koja su se prethodnih dana dešavala na teritoriji Vojvodine i tim povodom zadržala u pritvoru 11 osumnjičenih, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Prethodna dva - tri dana saslušana su 62 lica povodom incidenata koja su se dešavala pre svega na teritoriji Vojvodine, a zadržano je 11 lica. Rešili smo i noćašnje oštećenje pekare u Novom Sadu pošto je utvrđeno da je izvršilac L.P. (21) mađarske nacionalnosti", rekao je Stefanović za Pink.

Prema njegovim rečima, lica srpske nacionalnosti osumnjičena su za napade na pekare u Bečeju P.A. (18), za pekaru u Somboru osumnjičen je T.N. (19), za oštećenje dve pekare u Banovcima osumnjičeni su D.S. (18) i D.N. (24) i za oštećenje dve pekare u Staroj Pazovi u toku je poligrafsko ispitivanje tri lica.

"Policija je ozbiljno i temeljno radila svoj posao i u rekordnom roku je otkrila okrivljenog za ubistvo u pekari u Begeču, a izvrsiocu je danas odrđen pritvor do 30 dana", rekao je ministar.

On smatra da je na taj način država poslala poruku da niko ne treba da čini krivična dela i da reaguje na provokacije pogotovo koje su dolazile sa albanske strane na utkmici Albanija-Srbija u Beogradu.

"Treba da budemo odgovorniji i da pokažemo da je ovo bezbedna zemlja za sve građane bez obzira na nacionalnu pripadnost i da brzo pohvatamo počinioce ovakvih krivičnih dela i incidenata", istakao je Stefanović i dodao da je policija preduzela sve mere da pokaže da je Srbija bezbedna zemlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: