Petak, 20.05.2011.

21:43

Španci protiv nezaposlenosti

Desetine hiljada Španaca nezadovoljnih zbog visoke stope nezaposlenosti šesti dan za redom izašle su na ulice gradova širom zemlje.

Izvor: FoNet

Default images

U isto vreme, Vlada preispituje odluku o zabrani protesta zbog straha od sukoba i gubitka popularnosti.

Demonstranti su zauzeli trgove najvećih španskih gradova u znak protesta zbog ekonomske stagnacije i Vladinih oštrih mera štednje.

Izborna komisija je zabranila održavanje protesta u nedelju, kada će biti održani lokalni izbori, ali je premijer Hose Luis Rodriges Sapatero izjavio da će možda poništiti tu zabranu.

"Osećam veliko poštovanje prema ljudima koji protestuju na miran način i razumem da ih pokreću ekonomska kriza i nada da će se zaposliti", rekao je Sapatero i dodao da Ministarstvo pravde preispituje odluku izborne komisije.

Demonstranti pozivaju Špance da ne glasaju ni za jednu od dve vodeće partije iz vlasti i opozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: