Četvrtak, 20.02.2014.

18:50

NATO preko Tvitera apeluje na mir

Zvaničnici NATO-a su preko društvene mreže Tviter apelovali na ukrajinske vlasti da se uzdrže od upotrebe vojske u rešavanju krize.

Izvor: Tanjug

Default images

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen i glavnokomandujući savezničkih snaga Filip Bridlav večeras su preko društvene mreže Tviter apelovali na ukrajinske vlasti da se uzdrže od upotrebe vojske u rešavanju krize u toj zemlji.

"Pozivam sve snage u Ukrajini da obustave krvoproliće. Vlada je posebno odgovorna da ne primenjuje prekomernu silu“, napisao je Rasmusen na svom tviter nalogu.

Istovremeno, Bridlav se direktno obratio ukrajinskoj vladi rečima: "Kao vojni komandant NATO, pozivam sve odgovorne lidere da se uzdrže od upotrebe vojne sile protiv ukrajinskog naroda".

Redovni kontakti između NATO i ukrajinskih oružanih snaga su u prekidu dva dana, otkad je predsednik Viktor Janukovič smenio načelnika generalštaba i većinu najviših vojnih rukovodilaca.

Vesti o razmeštanju elitnih padobranskih jedinica u okolinu Kijeva izazvali su bojazan da bi vojska mogla da se umeša u sukobe demonstranata i policije, u kojima je do sada pogunulo više desetina ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: