Sreda, 19.03.2008.

10:13

Prijave zbog lažnih dojava

Podnete krivične prijave protiv osoba koje su lažno prijavljivale podmetanje bombi u Telekomu Srbije, školama i Palati pravde.

Izvor: Beta

Default images

U današnjem saopštenju MUP-a navodi se da je policija identifikovala više maloletnih lica koja su, u nekoliko navrata, lažno prijavila podmetanje bombe u Telekomu Srbije i više osnovnih i srednjih škola na teritoriji Beograda.

Ističe se da je identifikovana osoba koja je prijavila podmetanje bombe u Palati pravde i dodaje da je reč o M. I. (36), zaposlenoj u Ministarstvu pravde, na mestu referenta u Republičkom Javnom Pravobranilaštvu.

Prema podacima beogradske policije, od 17. januara do 8. marta u Beogradu je bilo 114 lažnih dojava o podmetanju bombi u raznim objektima.

Lažna dojava je krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti a zaprećena kazna je do godinu dana zatvora.

Evakuisana zgrada opštine Čukarica

Zgrada beogradske opštine Čukarica evakuisana je jutros zbog lažne dojave da je u njoj postavljena bomba.

Oko 9.20 časova opština je dobila anonimnu dojavu, posle čega su zaposleni i građani napustili zgradu.

Policija je oko 10 sati počela da pretražuje zgradu, a nakon pretrage utvrđeno je da je dojava bila lažna, rekla je predstavnica za medije opštine Čukarica Zlatana Marković-Ćirić. Zaposleni su se vratili na svoja radna mesta i nastavili da rade, dodala je ona.

U Srbiji je poslednjih meseci svakodnevno bilo više lažnih dojava o podmetnutim bombama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: