Petak, 18.06.2004.

20:41

Dušan Mihajlović o 670 kg droge

Izvor: B92

Default images

Bivši ministar policije Dušan Mihajlović odbio je da da više detalja u vezi sa 670 kilograma heriona iz 2001.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo za sada nisu izašli sa detaljima istrage o sudbini heroina koji je 2001. godine pronađen u trezoru Državne bezbednosti u Komercijalnoj banci, a za koju Milorad Ulemek tvrdi da je prodata u inostranstvu.

I  dok je bivši šef UBOPOK-a Dragan Karleuša insistira na tome da je 670 kilograma droge spaljeno po propisima, bivši ministar policije Dušan Mihajlović nije želeo da direktno odgovori na pitanje šta su državni organi, u vreme trajanja njegovog mandata, uradili na otkrivanju i privođenju lica odgovornih za čuvanje te droge u sefu Komercijalne banke.

Novinar nedeljnika Vreme Miloš Vasić podneo je 2001. godine krivične prijave protiv bivših čelnika tajne službe i Carine Jovice Stanišića, Radeta Markovića, Mihalja Kertesa, Branka Crnog, kao i nepoznatih radnika ova dva državna organa.

Mihajlovića smo danas pitali zašto država nije reagovala krivičnim prijavama protiv odgovornih lica:

Mihajlović: "Taj odgovor morate potražiti u Ministarstvu".

B92: "Vi ste tada bili minitar, zato pitamo vas".

Mihajlović: "Sve odgovore ćete dobiti i imate ih kod državnih organa".

B92: "Ne možemo da pitamo sadašnjeg ministra zašto nešto nije urađeno u vreme kada ste vi bili ministar. To vas pitamo".

Mihajlović: "Država nije privatna stvar. Svako nasleđuje državne poslove. Ja nisam tamo bio privatno lice, nego sam nasledio neke poslove, koje je sada nasledio neko drugi".

I dok sada Mihajlović odgovornost prebacuje na aktuelnog ministra policije, u vreme dok je sam obavljao tu dužnost, zastupao je tezu da pitanja o heroinu treba postavljati njegovim prethodnicima. "Problem je u tome što je u trezoru već duže vremena stajala droga, koja niti je prijavljena sudu, niti je uništena. Šta je bila njena namena, to moramo pitati staro rukovodstvo ovih resora i ovog ministarstva", rekao je 9. marta 2001. godine Mihajlović.

Dušan Mihajlović na konferenciji za novinare u petak, na kojoj je predstavljena knjiga Liberala Srbijer "Sto dana Vlade Srbije - potrošeno vreme", nije želeo ni da odgovori na pitanje zbog čega spaljivanju droge nisu prisustvovali predstavnici nadležnog okružnog suda. "Nemam komentar", rekao je kratko Mihajlović. Na pitanje novinara zar ne misli da bi kao bivši ministar policije trebalo da ima komentar, Mihajlović je rekao: "Pitajte one koji su tu drogu držali u sefu, a ne onoga ko je tu drogu otkrio i uništio".

Mihajlović je novinare pozvao da odgovore na pitanja koja ih interesuju u vezi sa ovim slučajem, potraže u arhivi, i da danas nema ništa novo da izjavi. Međutim, ono što se o ovom slučaju moglo pronaći u arhivi, jeste da je Mihajlović 9. marta 2001. godine rekao da je formirana posebna komisija koju su činili samo predstavnici MUP-a Srbije. Predstavnike suda ni tada nije pominjao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: