Hronika 2

17.06.2024.

15:20

Počelo suđenje Belivukovoj grupi, iznova

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je iz početka krenulo suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Izvor: Tanjug

Počelo suđenje Belivukovoj grupi, iznova
Radovan Vujovic / Shutterstock.com

Podeli:

Pripadnici te grupe se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Suđenje je krenulo iz početka zbog promene predesednice sudskog veća, nakon što je Vinka Beraha Nikićević koja je ranije bila predsednica veća otišla u penziju.

Nova sudija Zorica Avramović je najpre konstatovala prisutne u sudnici, a zatim ih upitala da li se nešto promenilo u njihovim ličnim podacima.

Svi optuženi su rekli da nema izmena u podacima dok je Marko Andrić rekao da otkazuje punomoćje advokatu koji mu je postavljen po službenoj dužnosti.

Optuženi Boris Karapandžić nije došao na suđenje, jer, kako je ukazano medicinskom dokuementacijom, on je operisao tetivu, dok je optuženi Aleksa Stošić izostao zbog operacije proširenih vena na nozi.

U odnosu na njih je sudija razdvojila postupak.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Podignuti F-16: Zelenski je spasen?

Generalni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je danas da je slanje odbrambenih sistema Ukrajini, poput sistema ''Patriot'' i drugih, ključno za odbranu infrastrukture i ukrajinskog naroda, kao i snaga.

16:13

10.7.2024.

1 d

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: