Sreda, 16.07.2014.

19:03

NDS:Dvostruki standardi u skupštini

Nova demokratska stranka upozorila je da postoje dvostruki standardi prema poslanicima vlasti i opozicije, a da to pokazuju poslednji dogadjaji u parlamentu.

Izvor: Tanjug

Default images

''Poslednji događaji pokazuju dvostruke aršine prema poslanicima vladajućih stranaka i opozicije, pri čemu poslanici stranaka na vlasti ne moraju da snose odgovornost za postupanje suprotno pravilima, a poslanicima opozicije se ne dozvoljava da ostvare svoja prava, ali i da ispune svoju obavezu - aktivnog učešća u raspravi'', navodi se u saopštenju NDS.

Iz NDS kažu da su šefovi poslaničkih klubova opozicionih stranaka predali predsednici parlamenta Maji Gojković zajednički zahtev za hitno održavanje Kolegijuma Skupštine Srbije, jer se i tokom današnje rasprave nastavila praksa da ''poslanici SNS ne bivaju sankcionisani zbog uvredljivog ponašanja prema opozciji, dok se opozicionim poslanicima ne dozvoljava da govore''.

Kako tvrde, tokom jučerašnje i današnje rasprave, narodni poslanici vladajuće većine su narušavali dostojanstvo parlamenta, pokazujući ''bahatost i nepristojnost u ophođenju prema kolegama iz opozicionih poslaničkih grupa''.

Iz NDS tvrde i da su poslanici vladajuće većine kolege iz opozicionih stranaka nazivali ''lopovima i kritikujući prethodnu vlast kvalifikovali je koristeći termine 'genocidno' i 'organizovano zločinačko udruživanje'''.

Nasuprot tome, bilo kakva žučnija rasprava od strane opozicionih narodnih poslanika, koja ne izlazi iz okvira pristojne rasprave u parlamentu, biva prekidana po kratkom postupku ili čak i sankcionisana, smatraju u NDS-u, podsećajući da su poslanici ravnopravni u svom položaju i pravima, ali i obavezama i odgovornostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: