Sreda, 15.10.2014.

08:48

"Haos na utakmici zbog Putina"

U događaj na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija umešana je albanska država i neki zapadni centri moći iz EU, kaže politički analitičar Dragomir Anđelković.

Izvor: RTS, Tanjug

Default images

Anđelković je, u Jutarnjem programu RTS-a, ocenio da nije reč ni o kakvom incidentu, nego da su to sistematično isplanirali i sproveli oni koji ne žele da Putin poseti Beograd, koji ne žele stabilnu Srbiju.

On je ukazao da je reč o pokušaju polarizacije srpskog društva, potpaljivanja sukoba unutar same Srbije i vređanja nacionalnog ponosa.

"Zar bi mogao u normalnim okolnostima u nekoj drugoj zemlji neko da se ubaci nekoliko puta u kameru i da na taj način vređa i samog premijera", upitao je Anđelković.

On je ukazao da, sa druge strane, niko neće albanske političare "prozivati zbog ove parade šovinizma od Tetova preko Bujanovca, Kosova i Metohije do Albanije".

Anđelković je izrazio uverenje da neće biti nikakvih problema sutra na vojnoj paradi u Beogradu u prisustvu Putina i ocenio da će unapređenje odnosa sa Rusijom doprineti i boljim odnosima Srbije sa zapadnim državama.

Radun: Incident je poruka vlastima

Politički analitičar Branko Radun izjavio je da je incident na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija režiran sa ciljem da se pošalje poruka vlastima u Beogradu da je moguć haos, ukoliko se u prisustvu predsednika Rusije Vladimira Putina, organizuje vojna parada i da je to napad na Srbiju.

Kao i Anđelković i Radun smatra da iza incidenta ne stoji samo Albanija, nego da su verovatno i neki centri moći sa zapada želeli da stvore haos uoči dolaska Putina.

Reč je o nečuvenoj provokaciji sa ciljem destabilizacije situacije u Srbiji i izvršenja udara na vlast u Beogradu, istakao je Radun, u Jutarnjem programu TV Pink.

Radun je ukazao da nekim centrima na zapadu izuzetno smeta to što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, kao i organizacija vojne parade u Beogradu u prisustvu Putina.

"Meni deluje kao da neko direktno ide na (premijera Srbije Aleksandra) Vučića i na njegovu porodicu", rekao je Radun.

On je dodao da Srbija dobija na značaju i posetom Putina i odlaskom državne delegacije u Berlin, gde se na Srbiju gleda drugim očima samo zbog toga što ima dobre odnose sa Rusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: