Sreda, 15.07.2009.

11:40

Iran: Pao avion, 168 žrtava

U severozapadnom Iranu se srušio putnički avion i svih 168 putnika i članova posade je poginulo. Očevici kažu da se avion zapalio u vazduhu.

Izvor: FoNet, Beta

Default images

U avionu tipa "Tupoljev" kompanije "Kaspian erlajnz" bila su 153 putnika i 15 članova posade, izjavio je državnoj televiziji portparol Iranskog vazduhoplovstva. Avion je leteo od Teherana ka Jerevanu u Jermeniji, a pao je u 11:33 sati po lokalnom vremenu, blizu grada Kazvina, javila je agencija Irna. Avion se srušio nakon što se zapalio u vazduhu, tvrde očevici.

Pad se dogodio 16 minuta nakon što je avion uzleteo sa međunarodnog aerodroma "Imam Homeini". Televizija je prikazala snimke na kojem se vide gust dim, ostaci aviona i delovi tela nestradalih.

"Delovi aviona nalaze se u prostoru od oko 200 kvadratnih metara", izjavio je vođa vatrogasne brigade, koja je stigla na mesto udesa.

"Čula se eksplozija koja je ostavila krater u zemlju dubok 10 metara. Ništa nismo mogli da učinimo", naveo je on.

Iranska agencija ISNA prenela je svedočenje neimenovanog očevica da je rep aviona u vazduhu buknuo u plamen i da je avion kružio kao da traži mesto za sletanje pre nego što se srušio.

Takođe, poluzvanična novinska agencija Fars prenela je tvrdnju jednog lokalnog zvaničnika da je avion imao tehničke probleme zbog čega je pokušao prinudno sletanje.

"Nažalost, vatra je zahvatila avion u vazduhu i on se srušio", naveo je taj zvaničnik.

Komandir policije u Kazvinu Masud Džafari izjavio je Irni da je "avion potpuno uništen".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: