Subota, 14.11.2015.

00:45

Pucali i vikali: Ovo je za Siriju! Alahu Akbar!

U koncertnu dvoranu Bataklan u Parizu naoružani napadači pucali su u vazduh i uzvikivali "Ovo je za Siriju" i "Alahu Akbar", javljaju francuski mediji.

Izvor: B92

Default images
Foto: Tanjug

Prema navodima medija, mladi muškarci sa kalašnjikovima u rukama držali su između 60 i 100 talaca u dvorani u kojoj je bio u toku koncert grupe "Eagles of Death Metal".

Dvojica ili trojica mladića koji su pucali nisu imali maske, kažu očevici. Kako javlja "Frans 24" napadači su pucali u prisutne. Mediji spekulišu o broju žrtava u i ispred dvorane.

Veliki broj policajaca nalazi se ispred dvorane, gde su se, prema medijskim izveštajima, sukobila sa još dvojicom ili trojicom napadača.

Iz pravca dvorane čuju se detonacije, a nakon upada policije u dvoranu dvojica napadača su ubijena, javljaju francuski mediji.

Na internetu su objavljeni video snimci dramatične situacije ispred teatra Bataklan u kojem su taoci..

Koji minut pre toga, najmanje 60 ljudi ubijeno je u nekoliko pucnjava u centru Pariza i eksplozijama u blizini stadiona na kojem igraju Francuska i Nemačka.

Smatra se da su napadi povezani i koordinirani.

Francuski predsednik Fransoa Oland proglasio je vanredno stranje u zemlji i zatvorio sve granice.

Islamska država (ID) pokrenula je na društvenim mrežama akciju proslavljanja nekoliko terorističkih napada u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: