Ponedeljak, 12.12.2011.

13:39

Loznički SDP pristupio DS-u

Gradski odbor manjinske Sandžačke demokratske partije (SDP), čiji je osnivač Rasim Ljajić, i celokupno članstvo te partije u Loznici odlučilo je da pristupi DS.

Izvor: Tanjug

Default images

Ljajić je osnivač SDP-a, a kada je osnovao stranku na državnom nivou - Socijaldemokratsku partiju Srbije (SDPS), Ljajić je rukovođenje SDP-om prepustio funkcioneru te stranke Rešadu Hodžiću.

Predsednik Gradskog obora DS u Loznici Petar Ekmeščić rekao je danas novinarima da su obradovani ovim činom SDP-a u Loznici.

On je naglasio da DS duže ''pokušava da iznedri ideju o jednakosti, o bratstvu'' i da mu je ''veoma drago'' da su sugrađani iz SDP ''izabrali da dođu baš u DS'' kako bi ''zajedno menjali grad nabolje'' rekao je Ekmeščić, koji je i zamenik gradonačelnika Loznice.

Predsednik lozničkog Gradskog odbora SDP Muhamed Fafulić je objasnio da je odluka o prelasku u DS usledila "zbog neslaganja sa Ljajićevom politikom".

Odluka je doneta ''pre tri dana'' i u DS nije prešao samo Gradski odbor već i svi članovi SDP-a, a ima ih oko 800, rekao je Fafulić.

Potpredsednik Gradskog odbora DS u Loznici Radomir Filipović je rekao da su dobrodošli novi članovi i smatra da oni ''imaju osećaj da će svoja politička i druga prava'' bolje ostvariti u DS koja, kako je naglasio, ''na nivou Srbije ima zadovljavajuću saradnju'' sa Ljajićem kao koalicionim partnerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: