Petak, 12.08.2005.

13:37

Austrijanci: Kupili smo BK trejd

Konzorcijum austrijskih poslovnih ljudi saopštio je da je danas preuzeo BK trejd iz Moskve, suvlasnika Mobtela.

Izvor: B92, Beta

Default images

Konzorcijum koji čine Martin Šlaf, Jozef Taus i Herbert Kort saopštava da kupoprodajna cene neće biti objavljena pošto su taj konzorcijum i vlasnik BK trejda Bogoljub Karić usvojili zajedničku izjavu o tajnosti podataka. Prema ranijem pisanju medija u Austriji, za BK trejd, vlasnika 51 odsto Mobtela, plaćeno je između 350 i 400 miliona evra.

Konzorcijum navodi da je uspešnom transakcijom početom 11. maja u Beču, stekao sva prava na udeo BK trejda u Mobtelu.

Pred međunarodnom arbitražom u Cirihu u toku je spor Vlade Srbije i BK trejda o udelu vlasništva u Mobtelu. Vlada tvrdi da joj pripada većinski paket, dok prema osnivačkom ugovoru iz polovine 90-ih BK trejd poseduje 51 odsto kapitala Mobtela, a Vlada, kroz Javno preduzeće PTT Srbija, 49 odsto.

B92 je pre dva dana objavio informaciju o preuzimanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: