Utorak, 11.02.2014.

09:48

SNS: Vlast naroda ili vlast tajkuna

Građani će na predstojećim izborima birati između vlasti naroda i vlasti tajkuna, tvrdi potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug

Default images

Potpredsednica Srpske napredne stranke i ministarka energetike, razvoja i zašite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je da će predstojeći izbori u Srbiji biti najneizvesniji, jer će građani birati između vlasti naroda i vlasti tajkuna.

Mihajlovićeva je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekla da će građani 16. marta birati između predsednika vlade, koji treba da bude Aleksandar Vučić i onih koje će na neki način kupiti tajkuni.

Mihajlovićeva je rekla da se protiv SNS-a vodi prljava kampanja u smislu da postoje kupljeni mediji i ilustrovala da je sinoć u emisiji "Ćirilica" na TV "Hepi" jedini gost bio predsednik DS-a Dragan Đilas, dodajući da je programsku šemu promenio biznismen Predrag Ranković Peconi.

Potpredsednica SNS-a je rekla da Đilas "svojim novcem kupuje svoje termine i priča potpune neistine, čovek koji je za pet godina zaradio milijardu dinara" i da je "Srbija siromašila, dok se on bogatio".

Mihajlovićeva je navela da je u dnevnim novinama, počev od "Blica", "Danasa”, "Naših novina" i drugim, prema načinu na koji plasiraju informacije, ispada da je SNS kriminalizovana, ali da, naprotiv, nije tako.

Mihajlovićeva se osvrnula i na gostovanje programskog direktora CeSID-a Marka Blagojevića u Jutarnjem programu TV Pink i na njegovu izjavu da je Mihalja Kertesa oslobodila ova vlada.

"Slučaj Kertes je zastareo 5. oktobra 2010. godine. To je vlast DS-a", naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da se tajkuni okupljaju i da tu nije moguće učiniti ništa, osim da se od građana zatraži mandat da zemljom konačno počne da u potpunosti vlada narod i dodala da je Vučić prvi političar koji je zaustavio u jednom trenutku vlast tajkuna.

Mihajlovićeva je ukazala i na pisanje listova "Vreme" i "Novi magazin", prema kojima se ima utisak da se plaćaju istraživanja kako bi neko objašnjavao da će SNS sigurno pobediti i da je besmisleno reći da SNS i Vučić drže sve medije.

"Naše je da pokažemo šta smo radili godinu i po dana i mi ćemo još više, ukoliko dobijemo poverenje naroda, da se borimo protiv kriminala i korupcije, jer ako to ne budemo uradili, nema nikakvog razvoja, nema reformi u Srbiji", najavila je Mihajlović.

Ona je podsetila da ima uhapšenih i bivših ministara i direktora za agencija za privatizaciju, da je podignuta optužnica protiv Miroslava Miškovića i da su 24 sporne privatizacije koje su konačno prvi put u toku ove vlade istražene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

261 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: