Ponedeljak, 09.11.2015.

15:36

Mustafa: Rasistička politika Srbije prema Kosovu

Kosovski premijer Isa Mustafa duboko žali zbog odluke Generalne konferencije Uneska da Kosovo ne bude primljeno u tu organizaciju.

Izvor: Tanjug

Default images
foto: Beta/AP

On je Srbiju optužio da je uvek vodila rasističku kampanju protiv Kosova, koju je posebno pojačala tokom ovog procesa jer joj je, kako kaže, smetala prozapadna orijentacija Prištine.

"To je posebno uticalo na neke zemlje koje imaju iste interese kao i Srbija. Ali, to nas neće zaustaviti, jer smo odlučni da neumorno radimo na jačanju države Kosovo, kako bismo je afirmnisali kao uspešan projekat koji služi interesima svih njenih građana i koja doprinosi miru, toleranciji i prosperitetu", naglasio je Mustafa.

Priština, kaže Mustafa, neće odustati od svoje evroatlantske agende i ubediće sve, uverene je, da zaslužuje da postane deo svih međunarodnih organizacija.

Mustafa, koji se nalazi u Viljnusu, najavljuje da će Kosovo nastaviti da promoviše međunarodnu saradnju preko obrazovanja, nauke i kulture unapređivanjem univerzalnog prava na pravdu, vladavinu prava i ljudskih prava, zajedno sa ostalim osnovnim principima Ujedinjenih nacija.

To su, kazao je, osnovni principi za demokratsko društvo ka kome je orijentisano Kosovo potpunim društvenim i kulturnim konsenzusom.

"Posle potpisivanja SSP-a Kosovo očekuje da dobije dobre vesti iz Brisela u vezi liberalizacije viznog režima", rekao je kosovski premijer, preneli su mediji u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: