Subota, 08.08.2015.

13:55

Dačić ponudio pomoć, mediji spekulišu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ponudio je u ime Srbije pomoć Hrvatskoj u naporima da se njihov građanin Tomislav Salopek oslobodi od islamista u Egiptu".

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta, AP

Kako navodi “Blic”, Dačić je u Kairu, gde je bio na otvaranju novog Sueckog kanala, razgovorao sa hrvatskom koleginicom Vesnom Pusić.

“Vesnu Pusić i porodicu kidnapovanog građanina Hrvatska sreo sam u hotelu u kome smo zajedno odseli. Ponudio sam im svu pomoć u ime Srbije i kao predsedavajući OEBS u akciji koju vode za oslobađanje otetog Tomislava Salopeka. Zahvalili su mi se na ponudi, rekli su da imaju dobru saradnju sa egipatskim vlastima i njihovim bezbednosnim službama i da im dodatna pomoć nije potrebna”, navodi Dačić za "Blic".

Prema njegovim saznanjima hrvatske i egipatske vlasti sada pokušavaju da dobiju dodatno vreme za oslobađanje otetog Tomislava Salopeka.

Islamisti su 30-godišnjeg Salopeka kidnapovali 22. jula u jednom od rejona Kaira, a u sredu su objavili snimak u kom prete da će ga pogubiti u roku od 48 sati ukoliko egipatske vlasti ne oslobode sve zatvorene muslimanke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: