Utorak, 08.07.2014.

19:42

"Došlo vreme za našu viziju u BiH"

Iako u Bosni i Hercegovini često nema političkog konsenzusa, međunarodna zajednica pomaže građanima, rekao je danas visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Izvor: Tanjug

Default images

On je dodao da je Kancelarija visokog predstavnika (OHR) spremna da preuzme aktivnu ulogu u nastojanjima da država krene napred.

"Došlo je vreme da oživimo našu viziju. BiH nije tehnička vežba, nego politički izazov. Moramo udvostručiti naše napore i moramo to učiniti brzo", poručio je visoki predstavnik tokom sastanka s portugalskim državnim sekretarom za evropske poslove Brunom Masaešom u Sarajevu.

Incko je dodao da situacija u BiH i dalje nosi brojne izazove, jer su neki političari iskoristili ustavne mehanizme kako bi blokirali donošenje hitno potrebnih zakona i nisu uspeli da osmisle politiku koja može izvući BiH iz ekonomskih i socijalnih teškoća, prenele je Fena.

Visoki predstavnik smatra da direktna intervencija gradjana putem mirnih demonstracija i plenuma i, što je najvažnije, putem glasačkih listića u oktobru može da osigura dinamičniji i hrabriji angažman gradjana BiH u političkom procesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: