Ponedeljak, 07.02.2011.

12:02

Šutanovac na Enterprajzu

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac posetio je američki nosač aviona "Enterprajz", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: FoNet

Default images

U saopštenju se navodi da su u delegaciji bili i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić i komandant Vazduhopolovstva brigadni general Ranko Živak.

Oni su na "Enterprajz" otišli na poziv ambasade SAD u Beogradu i prvi su zvaničnici Srbije na nosaču aviona američke flote, u posetama koje se organizuju za visoke političke i vojne zvaničnike prijateljskih zemalja.

Pored delegacije Srbije, u jednodnevnoj poseti tom nosaču aviona boravila je i visoka delegacija Francuske.

"Enterprajz" je prvi nosač aviona na nuklearni pogon u svetu i predstavlja centralni element udarne grupe nosača koja se nalazi u sastavu Šeste flote Ratne mornarice SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: