Četvrtak, 05.01.2012.

16:43

"Tadić na KiM iz verskih razloga"

Zamenik kosovskog premijera Hajredin Kući kaže da je poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Visokim Dečanima "isključivo verskog karaktera".

Izvor: Tanjug

Default images

"Jedan od naših zahteva je da se ova poseta tretira kao verska i da nema politički karakter", rekao je Kući novinarima i dodao da su dobili "međunarodne garancije u vezi s tim, kao i da mu je naša poruka preneta".

Kuči kaže da je Vlada Kosova dala saglasnost za posetu predsednika Srbije Borisa Tadića povodom Božića. Kuči je rekao da je preko kancelarija Evropske komisije u Beogradu i u Prištini dobila zahtev srpskog predsednika da poseti Kosovo. Zamenik premijera Kosova je naveo da je poseta Tadića i još nekoliko srpskih zvaničnika isključivo verskog karaktera.

Tadić je, prema prištinskim vlastima, u nekoliko navrata verske posete Kosovu iskoristio i za političke izjave, što je naišlo na osudu predstavnika vlasti na Kosovu.

Kosovska vlada je saopšila da je, posredstvom kancelarija Evropske komisije u Beogradu i Prištini, dobila zahtev srpskog predsednika da poseti Kosovo i navela da je ta "poseta isključivo verskog karaktera", preneli su prištinskli elektronski mediji.

Predsednik Srbije će na Božić, 7. januara, prisustvovati liturgiji u manastiru Visoki Dečani. Za obezbeđenje predsednika Srbije biće zaduženi pripadnici Kfora i Euleksa, navode prištinski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: