Subota, 04.07.2009.

10:45

Bugarska: Sedam poginulih u sudaru

Sedam državljana Turske, uključujući i jedno dete, poginulo je u sudaru u Južnoj Bugarskoj, kada je nemački minibus udario u autobus "Argus tursa".

Izvor: B92, Beta

Default images

Svi poginuli bili su u minibusu. U autobusu "Argus tursa" koji se sa 61 putnikom vraćao iz Marmarisa, lakše je povređen samo vozač. Nezgoda se dogodila jutros na putu E-80, u regionu mesta Svilengrad kod bugarsko-turske granice, saopštilo je bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Bugarska agencija Fokus prenosi da je Nacionalni medicinski centar za koordinaciju saopštio da je u nesreći poginulo dete od 12 - 13 godina i još šest putnika minibusa.

Portparolka bugarske policije Nina Nikolova izjavila je da su poginuli Turci iz Nemačke putovali u Tursku na odmor, a da je nesreću po svemu sudeći, izazvao vozač minibusa dok je preticao autobus.
(B92)
Portparol “Argus tursa” Aleksandar Vučković izjavio je za B92 da je u autobusu bio 61 putnik, a samo vozač autobusa je zadobio lakše povrede noge i šake.

“Niko od naših putnika nije povređen, vozač ima iščašenje ruke i povredu šake. Odveden je u bolnicu u Svilengradu, gde su povrede sanirane i on se dobro oseća”, objasnio je Vučković

Svi putnici iz “Argusovog” autobusa, prema njegovim rečima, prebačeni su do redovnog odmorišta “Prvi maj” kod Polovdiva, gde čekaju dolazak novog autobusa, koji će ih prvesti u Beograd. Njihov povratak u Beograd očekuje se večeras.

U nezgodi, koja se dogodila kod bugarsko-turske granice, povređena je i devojka koja je vozila automobil iza minibusa u kome su bili turski državljani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: