Sreda, 04.01.2017.

09:33

Srpski studenti najbolji na svetu u debati

Na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu održanom u Holandiji srpski studenti osvojili su prvo mesto u kategoriji engleski kao strani jezik.

Izvor: Tanjug

Srpski studenti najbolji na svetu u debati
Foto: GettyImages

Zlato je otišlo u ruke Miloša Marjanovića sa Pravnog fakulteta i Teodore Rešetar sa Filološkog fakulteta.

Oni su u finalu debatovali sa studentima iz Nemačke, Kine i Indonezije na temu: "Ovaj dom veruje da evropska levica treba da promoviše radikalno levu političku agendu, uključujući nacionalizaciju velikih industrijskih postrojenja, izuzetno visoke stope poreza na bogatstvo i proširenje države blagostanja".

Na ovom takmičenju je učestvovalo više od 800 studenata iz 95 zemalja sveta, a Srbiju je predstavljalo šest timova od kojih je čak troje prošlo u četvrtfinale u kategoriji engleski kao drugi jezik, saopštila je debatna mreža Otvorena komunikacija.

U četvrtfinale su se plasirali Jelisaveta Stanišić (Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo) i Jovan Petronijević (Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo), Đorđe Jovićević (Fakultet političkih nauka) i Ilija Ivanišević (Fizički fakultet), Janko Đorđević (Pravni fakultet) i Ognjen Miladinović (Pravni fakultet).

Srbiju su takođe predstavljali i Aleksandra Mihajlović (Fakultet političkih nauka) i Danica Panić (Fakultet političkih nauka), Miloš Tanasić (Pravni fakultet) i Andrijana Kulezić (Pravni fakultet).

Ognjen Miladinović proglašen je za prvog najboljeg govornika u kategoriji engleski kao strani jezik i šestog najboljeg govornika u kategoriji engleski kao drugi jezik, a osim odličnog plasmana, Ognjen je takođe postavio svetski rekord za najviše postignutih govorničkih poena u kategoriji engleski kao strani jezik.

Jelisaveta Stanišić proglašena je za drugog najboljeg govornika u kategoriji engleski kao strani jezik, Miloš Marjanović proglašen je trećim, Jovan Petronijević petim i Teodora Rešetar devetim najboljim govornikom.

Podsećamo da naši debateri nižu uspehe na svetskim i evropskim takmičenjima već nekoliko godina za redom uključujući i nedavno održano Evropsko univerzitetsko debatno prvenstvo sa kojeg smo se takođe vratili kao pobednici.

Svetsko univerzitetsko debatno prvenstvo koje se održava svake zime u drugoj zemlji sveta od 1981. godine, je takmičenje u formi britanske parlamentarne debate, podeljeno je u tri takmičarske kategorije (otvorena kategorija, engleski kao drugi jezik i engleski kao strani jezik) i najveće je godišnje okupljanje studenata na svetu.

Sledeće svetsko prvenstvo biće održano u Meksiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: