Sreda, 02.08.2017.

11:36

Nov kvar u Lučanima, dva radnika povređena

U fabrici namenske industrije "Milan Blagojević" u Lučanima jutros je došlo do kvara u kome su dva radnika povređena, potvrđeno dopisniku B92.

Izvor: B92

Nov kvar u Lučanima, dva radnika povređena
Screenshot, B92 arhiva

Kako saznaje B92, do kvara je došlo u pogonu za raketno gorivo kada je plamen prilikom kontrolisanog, tj. tehničkog požara, koji se obavlja u toj fabrici u sklopu njenog rada, zahvatio dva radnika. Jedan je zadobio 35 odsto opekotina, a drugi pet, rečeno je dopisniku B92.

Povređeni radnici su najpre prebačeni u čačansku bolnicu, ali će biti prevezeni na VMA kako bi se preciznije utvrdio stepen povreda i određeno dalje lečenje, rečeno je za B92 u fabrici "Milan Blagojević".

Ministarstvo odbrane je saopštilo da povređeni radnici nisu životno ugroženi i da je automatski sistem za zaštitu od požara sprečio dalje širenje vatre, tako da je materijalna šteta minimalna.

Podsetimo, u istoj fabrici dogodila se nesreća sredinom jula, u kojoj su teško povređena dva radnika, od kojih je jedan preminuo na VMA. Tada se zapalio tehnološi otpad.

Ministarstvo odbrane navelo je tada da će nadležni organi utvrditi uzroke i okolnosti nastanka ovog događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: