Sreda, 02.07.2014.

12:54

Joksimović i Kif o pristupanju EU

Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je s britanskim ambasadorom Denisom Kifom o procesu pristupanja Srbije EU

Izvor: Tanjug

Default images

Ministarka i ambasodor su razgovarali i o unapređenju saradnje između Velike Britanije i Srbije.

Ministarka Joksimović informisala je ambasadora Velike Britanije o dosadašnjem toku pregovaračkog procesa i istakla napore koje Srbija ulaže u sveobuhvatan proces reformi u društvu, što je važno i za ubrzanje mogućnosti da se steknu uslovi za otvaranje pojedinih važnih poglavlja, saopštila je vladina kancelarij za saradnju sa medijima.

Ambasador Kifi se pohvalno izrazio o aktivnom pristupu Vlade Srbije u procesu pregovora, kao i o našim administrativnim kapacitetima koji, iako moramo da ih jačamo, pokazuju efikasnost i kompetentnost u dosadašnjem toku pregovora.

Ministar Joksimović je poželela uspeh u radu novom ambasadoru i nastavku dobre saradnje, navedeno je u saopštenju.

Dačić i Kif o jačanju bilateralne saradnje

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas novopostavljenog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Denisa Kifa, koji je naglasio da je njegov osnovni zadatak podrška Srbiji na putu ka EU i razvijanju dobrih odnosa sa susednim zemljama.

Dačić i Kif su razgovarali o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, odnosima u regionu, predstojećem predsedavanju Srbije OEBS-om, kao i evrointegracijama naše zemlje i aktuelnim medjunarodnim pitanjima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić se ranije danas sastao i sa ambasadorom Japana u Beogradu Masafumijem Kurokijem, kao i sa ambasadorom Izraela Josefom Levijem, a najavljeno je da će se sastati i sa muftijom Muhamedom Jusufspahićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: