Utorak, 02.03.2010.

20:45

Hapšenja zbog zloupotreba SMS igara

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su 14 osoba osumnjičenih za zloupotrebu SMS igara na sreću, saopšteno je iz Tužilaštva.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Oni su uhapšeni u jutarnjim časovima po nalogu tog Tužilaštva i osumnjičeni su da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, zloupotrebom SMS igara na sreću pribavili protivpravnu imovinsku korist vrednu više stotina hiljada evra, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ta kriminalna grupa otkrivena zahvaljujuci informaciji Državne lutrije Srbije i saradnji sa nadležnim državnim organima.

Osumnjičeni će u roku od 48 časova biti privedeni istražnom sudiji Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Državna lutrija Srbije saopštila je da je zahvaljujući svojim kontrolama i metodama "anti fraud" (protiv prevare) zaštite otkrila moguće zloupotrebe kada su u pitanju pojedine SMS igre i o tome obavestila nadležne službe koje su preduzele istragu.

U Lutriji ističu da u interesu istrage u ovom trenutku ne mogu da govore o pojedinostima, ali da će pružiti punu ekspertsku podršku svim istražnim organima.

"Otkrivanje ovog pokušaja zloupotrebe govori o tome da je Državna lutrija Srbije opremljena i obučena da uvek brzo i efikasno zaštiti svoje igrače, koji mogu da budu sigurni u najveći stepen bezbednosti uloga", navodi se u saopštenju.

Zahvaljujući najsavremenijim tehnološkim rešenjima i praćenju trendova u Evropi i svetu, ekspertski tim Državne lutrije Srbije prati sve novine u komunikacijskim sistemima i na Internetu, te će uvek reagovati brzo, efikasno i sprečiti svaku moguću zloupotrebu u cilju zaštite svojih igrača, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: