Petak, 01.07.2005.

18:45

Raskinut ugovor o kupovini "Župe"

Agencija za privatizaciju saopštava da je raskinut ugovor o prodaji Hemijske industrije "Župa" beogradskom preduzeću "Vektra M"

Izvor: B92

Default images

Prema saopštenju dostavljenom medijima, razlog za ukidanje ugovora je neispunjavanje ugovorenih obaveza. Uvidom u postojeću dokumentaciju Agencije za privatizaciju i na osnovu sprovedenih kontrola, ustanovljeno je preduzeće da "Vektra M" nije izvršilo obavezno investiranje u subjekt privatizacije u skladu sa ugovornom investicionom obavezom, navodi se u saopštenju Agencije.

Takođe, dodaje se i da kupac ''Župe" nije dostavio ni izveštaj revizorske kuće u roku koji je definisan ugovorom.

Podsetimo, radnici "Župe" protestovali su preko dva meseca, tvrdeći da vlasnica preduzeća "Vektra M", Violeta Josifova, nije ispunila ugovorene obaveze, odnosno da nije isplatila zarade zaposlenima, zbog čega su tražili raskid ugovora o kupovini kruševačke fabrike. Agencija za privatizaciju tada nije pokrenula postupak za raskid ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

20 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: