Kralj Abdulah: Napašće Evropu i SAD

Terorističke grupe će napasti Evropu i SAD ako međunarodna zajednica protiv njih ne upotrebi kolektivnu "moć i brzinu", kaže saudijski kralj Abdulah.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

17:37

Default images

Povod za saopštenje saudijskog kralja je to što su ekstremisti borbene organizacije Islamska država zauzeli velike delove teritorije širom Sirije i Iraka, a napadaju i Liban.

Iako nije konkretno pomenuo po imenu nijednu terorističku grupu, Abdulah je rekao da je "siguran da će nakon mesec dana oni stići do Evrope, a nakon još mesec dana do Amerike".

Čini se da je kraljevo upozorenje, upućeno u petak uveče, usmereno na to da privuče Vašington i snage NATO u širu borbu protiv ekstremista u bliskoistočnom regionu, ocenjuje Asošiejted Pres (AP).

Saudijska Arabija podržavala je pobunjenike u Siriji, ali je zabrinuta da bi tamošnji ekstremisti mogli upotrebiti oružje protiv Saudijske Arabije, dodaje AP.

Kralj je svoje ocene izneo stranim ambasadorima, a državni mediji su ih preneli u subotu ujutro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: