AMSS: Prijava protiv Nikačevića

Rukovodstvo AMSS podnelo Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal prijavu protiv bivšeg generalnog sekretara AMSS Aleksandra Nikačevića i više lica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

23:09

Default images

Krivična prijava podneta je zbog sumnje da su u periodu od avgusta 2011. godine do aprila 2014. godine "kontinuirano, kao organizovana grupa, koristeći položaj odgovornih lica, uz prekoračenje ovlašćenja koristili finansijska sredstva protivno njihovoj nameni", navedeno je u saopštenju, koji je potpisao v.d. generalnog direktora AMSS Stanko Trivić.

"Sumnja se da su neistinito prikazivali stanje i kretanje finansijskih sredstava u nameri da drugim pravnim licima pribave protivpravnu korist, čime se čini krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica i nanosi šteta celom sistemu AMSS od nekoliko miliona evra, navedeno je u saopštenju.

Beogradski mediji preneli su pre nekoliko dana saopštenje 43 člana skupštine AMSS da je smenjen generalni sekretar Aleksandar Nikačević, kao i da je odluka doneta jednoglasno, a kao razlog za smenu navedene su "kriminalne radnje i delovanje" Nikačevića, koje traju ''više godina''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: