Vučić: Zabrinjava me ekstremizam

Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da ga brine ekstremizam koji "tajkuni, Dragan Đilas i razne ekstremističke partije pokušavaju da uvedu u Srbiju".

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 09.03.2014.

13:47

Default images

"Oni znaju da se u Srbiji teško živi, ja znam da se u Srbiji teško živi i znam mnogo bolje od njih, jer od svih njih živim svakako teže i lošije. Mene morate da jurite po soliterima, a njih sve zajedno morate da jurite po vilama, i njih i ove nove ekstremiste koje danas plaćaju", rekao je Vučić na TV Prva.

On je naveo da "ekstremista" nije preterana reč za one koji govore o ukrajinskim scenarijima i koji "hoće da spaljuju zgrade".

Vučić je rekao da misli da je situacija veoma ozbiljna i da oni prizivaju takav scenario svakog dana, a da ljudi to moraju da razumeju.

"Oni hoće da unište normalnu, pristojnu i modernu Srbiju i našu šansu da to izgradimo", rekao je Vučić.

On je rekao da do sad nije pominjao ime nijednog političkog protivnika, a da je slušao svašta o sebi, i dodao da mora da reaguje sada kada postaje potpuno jasno da "pokušavaju da uruše stabilnost Srbije".

"Ja hoću jaku Srbiju, a ne slabu Srbiju, u kojoj će antisistemski političari i stranke pod uticajima tajkuna pokušavati da unose nered i haos", rekao je Vučić.

Vučić je garantovao i da "neće biti haosa u Srbiji".

"Ljudima garantujem jednu stvar - haosa neće biti, ne zbog Vučića, nego zbog Srbije jer hoćemo da imamo jaku zemlju, da imamo taj Mercedes, da se razgovara o miru, napretku i o budućnosti, a ne o tome kako će ko kome da razbije glavu, ubije, da baci kamen na RTS, Prvu...", rekao je Vučić.

SNS: DS pokušava da kreira nemire

Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) smatra da je jedini cilj opozicione Demokratske stranke (DS) da zajedno sa ekstremističkim organizacijama u Srbiji i tajkunima stvara nezadovoljstvo, pokušava da kreira nemire i ugrozi stabilnost Srbije, saopštio je danas SNS.

"Osnov politike Dragana Đilasa i DS je mržnja prema Aleksandru Vučiću", navodi se u saopštenju SNS ranije danas.

SNS je kao licemerne odbacio optužbe DS za uništavanje Srbije i varanje osiromašenih građana.

"Upravo su oni doveli Srbiju na rub propasti, otpustivši za samo četiri godine 400.000 radnika", navodi se u saopštenju SNS.

SNS je naveo da se DS dok je bio na vlasti bavio jedino stvaranjem "povoljne investicione klime" za bolje "poslovanje" Miroslava Miškovića i drugih tajkuna, dok su građani bili sve siromašniji.

SNS neće dozvoliti ukrajinski scenario

Lider DS Dragan Đilas i ekstremisti iz drugih političkih partija svakodnevno prizivaju ukrajinski scenario u Srbiji, saopštila je SNS i istakla da im to neće dozvoliti.

SNS je poručila da će nastaviti, još jače, borbu protiv tajkuna, korupcije i ekstremista, i od Srbije napraviti državu stabilnosti.

"Nastavićemo da činimo sve da u Srbiji stvorimo povoljan investicioni ambijent, kako bi privukli još više investitora, kao što su Mercedes, Džonson elektrik i Svarovski", navodi se u večerašnjem saopštenju naprednjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

358 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: