Napad u Prištini nije povezan sa posetom delegacije UN

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2002.

17:18

Default images
Policija UNMIK-a saopštila je da je nedavna eksplozija automobila-bombe u Prištini, imala elemente organizovanog kriminala, kao i da taj napad nije povezan sa posetom delegacije Saveta bezbednosti UN-a Kosovu. UNMIK policija je saopštila da veruje da bi jedna od povređenih osoba mogla biti meta napada.

Portparol UNMIK-a Beri Flečer je rekao da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da je u napadu korišćena velika količina eksploziva i da je bomba aktivirana preko daljinskog upravljača. Flečer je rekao da je bomba bila postavljena u zadnjem delu automobilu marke "jugo 55", javio je u utorak prištinski radio "Blu skaj". "Snažno osuđujemo ovaj napad na građane. Na osnovu dosadašnje istrage zadovoljni smo što eksplozija nije povezana sa posetom delegacije Saveta Bezbednosti UN Kosovu, već ukazuje na organizovani kriminal. Ovakvim napadima nema mesta u savremenom demokratskom društvu", rekao je Flečer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: