Danas: Janković na mestu Antića?

Dugogodišnji predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković jedan je od kandidata za novog predsednika Skupštine grada Beograda, saznaje Danas

Izvor: B92

Nedelja, 01.09.2013.

19:43

Default images

Danas piše, pozivajući se na izvore iz vladajuće koalicije, da je Janković kadidat za to mesto, na kome bi zamenio Aleksandra Antića, koji je imenovan za novog ministra saobraćaja.

Janković je, inače, jedan od 13 odbornika sa liste SPS-PUPS-JS u gradskoj vlasti, a njegovo imenovanje na mesto predsednika parlamenta bilo bi "kompromisno rešenje" imajući u vidu da ima dobre odnose i sa naprednjacima i sa demokratama. Janković, međutim, nije mogao da potvrdi za "Danas" ovu informaciju, jer ga "još niko nije kontaktirao tim povodom".

"Ja sam odbornik. Sa mnom niko nije kontaktirao tim povodom. Ko će zameniti Antića na mestu predsednika Skupštine grada biće dogovoreno na nivou koalicije, tako da za sada nije tačno da ću se ja naći na tom mestu", navodi Janković za "Danas".

Milan Janković, rođen 29. aprila 1956. u Zemunu, diplomirani je ekonomista i doktor nauka, a na čelu Privredne komore Beograda je od 2000. godine. Kako se navodi u njegovoj biografiji, uporedo sa dnevnim aktivnostima kao predsednik Komore, obavljao je i mnoge druge funkcije, među kojima su predsednik Upravnog odbora Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje, predsednik SECI-pro komiteta, a bio je član upravnih odbora Privredne komore Jugoslavije, preduzeća "Rekord" Rakovica, Poštanske štedionice, Beogradske poslovne škole, član Skupštine Privredne komore Srbije i član Izvršnog odbora svetske komorske mreže. Dobitnik je brojnih domaćih i inostranih priznanja, piše "Danas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: