Ada: Dve devojke spasene davljenja

Na Adi Ciganliji po podne došlo do incidenta u kome su umalo nastradale dve devojke, ali su ih dežurni spasioci spasli od davljenja.

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2013.

19:03

Default images

Devojke su se, kako je navedeno u saopštenju, kupale u delu Savskog jezera u kojem kupanje nije dozvoljeno i to na oko 20 metera od obale, a spasioci su ih izvukli na obalu i spasli od davljenja.

Reč je o J.B. koja ima 17 godina iz Begaljice i D.A. koja ima 18 godina iz Leštana, a incident se dogodio nešto posle 17 sati.

One su na kupalištu bile u društvu dva prijatelja i iako ih je spasilac više puta opomenuo da izađu iz vode nisu ga poslušale iako su obe neplivači, stoji u saopštenju.

"Samo izuzetnom prisebnošću i profesionalnošću spasilačke službe i lekara Hitne pomoći izbegnuta je velika tragedija", navedeno je u saopštenju.

Nakon što su spasioci izvukli devojke na obalu intervenisala je i ekipa Hitne pomoći, a spasilačkoj službi pomogao je jedan od dvojice mladića u čijem društvu su bile devojke, jer je tokom intervencije ostao priseban.

Iz JP "Ada Ciganlija" ponovo apeluju na sve posetioce da se ponašaju odgovorno na kupalištu.

Oni napominju da je kupanje dozvoljeno i bezbedno samo u obeleženim zonama, kao i u toku radnog vremena kupališta od 10 do 19 sati.

Kupanje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci najstrože je zabranjeno i veoma opasno, dok se hroničnim bolesnicima savetuje da se pridržavaju svojih redovnih terapija, a roditeljima da paze na svoju decu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: