Obama pomogao u sređivanju škole

Američki predsednik Barak Obama, na početku inauguracionih ceremonija za drugi mandat, pomagao je danas u sređivanju jedne osnovne škole u Vašingtonu.

Izvor: B92

Subota, 19.01.2013.

22:17

Default images

On je tom prilikom istakao "značaj vraćanja" zajednici.

Obama se, zajedno sa suprugom Mišel i ćerkama Malijom i Sašom, pridružio stotinama dobrovoljaca u jednoj osnovnih školi – navukao je gumene rukavice, uzeo četku u ruke i farbao policu za knjige.

On je dobrovoljcima rekao da su inauguracije simbol funkcionisanje demokratije u SAD i mirnog prenosa vlasti.

"Ali, to bi trebalo da bude i potvrda da smo svi zajedno u ovome i da moramo brinuti jedni o drugima i da moramo raditi naporno jedni za druge", rekao je američki predsednik.

Obama je izrazio nadu da će Nacionalni dan službi kojim su ove kao i 2009. godine počele inauguracione svečanosti, i u budućosti počinjati inauguracije predsednika SAD.
Foto: Beta/AP
Potpredsednik Džo Bajden i njegova supruga Džil prepodne su proveli ispunjavajući pakete za američke vojnike u inostranstvu i veterane.

Širom Vašingtona danas je organizovan niz događaja povezanih s inuguracijom. Ćerka bivšeg predsednika Bila Klintona, Čelsi, učestvovala je na skupu u Nešnal molu, parku kod zgrade Kongresa gde će Obama u ponedeljak položiti zakletvu i održati govor.

On i Bajden će sutra prvo položiti zakletvu u Beloj kući na privatnoj ceremoniji. Američki predsednici zakletvu polažu 20. janaura, a ako je u pitanju nedelja, onda je polažu na privatnoj ceremoniji da bi sutradan to uradili i javno.

Počasni predsednik Demokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić prisustvovaće inauguraciji američkog predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: