Božićne čestitke vernicima

Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim pravoslavnim vernicima koji proslavljaju Božić 7. januara, stigle su brojne čestitke iz zemlje i regiona.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 04.01.2013.

23:44

Default images

Zamenik reisu-l-uleme Islamske zajednice Srbije, muftija Muhamed Jusufspahić čestitao je predstojeći hrišćanski praznik Božić poglavaru Srpske pravoslavne crkve, patrijarhu Irineju i pravoslavim vernicima.

"Neka duh iskrene vere oplemeni srca ljudi, da nas Bog daruje milošću svojom i blagoslovi našu Srbiju, domove naše i narod", navodi se u čestitki.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i predsednik pokrajinske skupštine Ištvan Pastor čestitali su Božić vernicima koji taj praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je povodom predstojećeg Božića, uputio čestitku poglavarima, sveštenstvu i vernicima.

"Želim da ovaj praznik vernici provedu u miru, blagostanju, okruženi ljubavlju bližnjih, ispunjeni verom i nadom", naveo je Pajtić u božićnoj čestitki.

Pastor je čestitao Božić svim građanima koji ovaj praznik slave prema julijanskom kalendaru, poželevši im da ovaj veliki hrišćanski praznik provedu u miru, slozi, poštovanju i u krugu svojih najbližih.

"Neka vam Božić donese sreću, ljubav i veru u bolju budućnost - Srećan Božić", naveo je predsednik Skupštine AP Vojvodine.

Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin čestitao je danas Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju, sveštenstvu, kolegama ministrima i vernicima.

Ugljanin je poželeo da ovaj praznik, još jednom, "podseti na važnost međusobnog uvažavanja, tolerancije, poverenja i razumevanja medju ljudima". "Želim da ovaj dan u vaša srca donese sreću i ljubav, a u vaše domove blagostanje", navodi se u čestitki Ugljanina. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas Božić srpskom patrijarhu Irineju, episkopima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, kao i svim pravoslavnim vernicima u RS i BiH sa željom da praznik provedu u miru, zdravlju i sreći.

"Božić je praznik mira i ljubavi, čija nas simbolika i univerzalne poruke - praštanje, pomirenje, sloga i jedinstvo, podsećaju da obnovimo i ojačamo našu veru, poboljšamo međusobne odnose i zajednički radimo na stvaranju uslova za bolji i kvalitetniji život", naveo je Dodik.

Predsednik RS je poželeo i da radost Božića "ugreje srca" svih ljudi dobe volje. "Pozdravljam vas radosnim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi", navodi se u Dodikovoj čestitki.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović čestitao je Božić srpskom narodu i patrijarhu Irineju sa željom da ga provedu u miru i zdravlju.

Radmanović je srećan Božić poželeo i mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu…

“Svim vernicima pravoslavne vere želim da Božić dočekaju u miru, zdravlju i porodičnoj sreći, u skladu sa svojim narodnim i verskim običajima i tradicijom”, navodi se u čestitki Radmanovića.

On je ukazao da je Božić praznik radovanja, rađanja, života i stvaranja. “Neka ovaj veliki hrišćanski praznik posluži svima nama kao moralni i životni podstrek za stvaranje novih dobrih dela na ličnom i društvenom planu, kako bismo osigurali bolju budućnost generacijama koje dolaze iza nas, te život u miru, slobodi, veri i društvenom blagostanju”, naveo je Radmanović.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović uputio je božićnu čestitku mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cele Italije Jovanu i hrišćanskim vernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru, saopšteno je danas iz kabineta predsednika.

"Tradicionalnim pozdravom 'Mir Božiji, Hristos se rodi' želim srećan Božić svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru", navodi se u čestitki hrvatskog predsednika. Šef UNMIK-a Farid Zarif čestitao je predstojeći Božić poželevši da ovaj radostan događaj promoviše dobru volju među ljudima svih vera na Kosovu.

Zarif je, u ime svih u UNMIK-u, poželeo "prosperitet i dobre vesti" onima koji slave pravoslavni Božić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: