Gaza: Ubijen palestinski dečak

Jedan palestinski dečak u pojasu Gaze poginuo je danas od izraelske vatre, za vreme pograničnih sukoba izraelske armije i palestinskih ekstremista.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2012.

20:34

Default images

Koalicija palestinskih ekstremističkih organizacija Narodni komiteti otpora (NKO) saopštila je da su njeni naoružani pripadnici usprotivili izraelskim snagama u četiri tenka i buldožeru koji su nakratko ušli izvan izraelske granične ograde sa pojasom Gaze, preneo je Rojters.

Izraelski vojni zvaničnici rekli su da se radilo o "rutinskoj aktivnosti" vojnika kraj bezbednosne ograde koji su se našli na udaru palestinskih ekstremista i odgovorili pucajući na sumnjive lokacije.

Palestinski lekari su kazali da je dvanaestogodišnji dečak pogođen vatrom iz mašinke, iz izraelskog helikoptera ili tenka. Izraelski upadi u pojas Gaze, kojim vlada islamistički Hamas, obično imaju za cilj da se pronađu tuneli kroz koje ekstremisti pokušavaju da se ubace u Izrael i izvedu napade.

Pogibijom dečaka prekinuto je skoro dvonedeljno zatišje u nasilju između ekstremista u pojasu Gaze i izraelskih snaga, od prethodnog talasa nasilja u kome je ubijeno nekoliko ekstremista, najviše iz Hamasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: