Sirija: Za 24 sata 85 poginulih

U vojnim operacijama sirijske vojske, koje se sprovode u mnogim gradovima, u poslednja 24 sata poginulo je 85 ljudi.

Izvor: Beta

Subota, 01.09.2012.

18:29

Default images

U vazdušnim napadima na Damask i okolinu ubijeno je 28 osoba, u Homsu i Halepu 13, u Hami pet, Deri tri, Dejrez-Zori 12, a u Idlibu 11 ljudi, prenele su zapadne agencije.

Sirijska Opservatorija je, takođe, saopštila da su u gradu Idlibu danas vođeni žestoki sukobi sirijskih snaga bezbednosti i Slobodne sirijske vojske, dok su Damask i njegova predgrađa bili izloženi napadima sa zemlje i iz vazduha.

Izaslanik UN i Arapske lige za Siriju Lahdar Brahimi kaže da režim sirijskog predsednika Bašara el Asada treba da shvati da je promena neophodna i hitno potrebna.

Brahimi je u intervjuu za televiziju Al-Arabija poručio sirijskoj vladi da mora da odgovori na "legitimne" zahteve svog naroda.

Bivši ministar spoljnih poslova Alžira, Brahimi je od danas zvanično izaslanik UN i Arapske lige za Siriju, pošto se sa tog mesta povukao Kofi Anan, zbog neuspeha njegovog plana od šest tačaka za okončanje nasilja u Siriji.

Ulični antivladini protesti koji su počeli u martu prošle godine prerasli su u građanski rat koji je odneo više od 20.000 života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: