Policija pretražila Vulfovu kuću

Policija pretražila kuću bivšeg nemačkog predsednika Kristijana Vulfa u Hanoveru i, prema saznanjima ''Bilda'', zaplenila njegov kompjuter.

Izvor: B92

Petak, 02.03.2012.

20:49

Default images

Vulf je prošlog meseca, zbog teških optužbi da se okoristio politikom, morao da podnese ostavku.

''Bivši predsednik države je kooperativan'', prenose mediji izjavu neimenovanog portparola, a magazin ''Fokus'' saznaje da, zapravo, nije postojao nalog za pretres nego da je to bio dobrovoljni dogovor Vulfa, njegovog advokata i državnog tužilaštva.

Prema saznanjima tablioda ''Bild'', policija je zaplenila Vulfov kompjuter. Medji javljaju da je državno tužilaštvo još juče imalo nameru da pretrese kuću bivšeg predsednika, ali da je odustalo, kako se saznaje, jer je previše novinara bilo oko porodične kuće Vulfovih.

Koalicioni partneri Vulfovih i demohrišćana kancelarke Angele Merkel, liberali koje vodi vicekancelar Filip Resler su pozdravili Vulfov kooperativni odnos prema istražnim organima.

''Kristijan Vulf je pokazao da on konstruktivno podržava istragu državnog tužilaštva'', rekao je generalni serketar liberala Patrik Dering listu 'Velt'' u sutrašnjem izdanju.

Drugačije su od vladajućih liberala reagovale opoziocione socijaldemokrate, koji su u ovom pretresu videli znak za ''ozbiljnu sumnju'' protiv bivšeg predsednika.

Vulf (52), najmlađi predsednik u istoriji Nemačke, pod teškim je optužbama zbog finansijski nejasnih odnosa sa svojim prijateljima-bogatašima, zbog čega je morao da podnese ostavku.

Novi nemački predsednik biće imenovan 18. marta.

Joahim Gauk, kandidat i vlasti i opozicije, biće tada izabran za novog šefa države, iako je i opoziciona partija levica poslala u ''trku'' svog kandidata - 73-godišnju Beate Klarsfeld, poznatu kao lovac na naciste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: