KV: "Magnohromci" noćas u Skupštini

Dvesta bivših radnika kraljevačkog "Magnohroma" provešće noć u Skupštini ovog grada, gde od danas protestuju zbog neisplaćenih zarada.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 23.02.2012.

23:16

Default images

Oko 200 bivših "magnohromaca" saopštilo je da će celu noć ostati u skupštinskoj zgradi, a da očekuju da im se ujutru pridruže ostale kolege.

Predstavnik radnika Dragan Simović kazao je Tanjugu da oko 1.800 bivših "magnohromaca" ima izvršne presude za neisplaćene zarade, ali da ne mogu da ih naplate, jer prema nekim tumačenjima, preduzeća u restrukturiranju su zaštićena od prinudne naplate.

Protest je počeo danas oko podneva, kada se oko 200 bivših radnika "Magnohroma" okupilo na najavljenom sastanku u Skupštini grada, nakon čega su saopštili javnosti da neće napuštati zgradu do rešenja svog problema.

Posle raskida privatizacije "Magnohroma" u maju 2008. godine, oko 1.800 radnika je uz socijalni program napustilo fabriku, a njima se za neisplaćene zarade duguje oko 500. 000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: