Vraćeno 435 hrvatskih navijača

Do 19 sati sa graničnog prelaza Batrovci i sa železničke stanice Šid vraćeno je 435 hrvatskih navijača, kaže načelnik Pogranične policije Srbije Nenad Banović.

Izvor: B92, Beta

Petak, 27.01.2012.

11:47

Default images

Banović je dodao da većina vraćenih navijača nije imala kartu za večerašnju rukometnu utakmicu, a neki su bili u alkoholisanom stanju.

On je istakao da je 421 navijač vraćen sa graničnog prelaza Batrovci, a da je njih 14, koji su na utakmicu dolazili vozom, vraćeno sa prelaza na železničkoj stanici Šid.

Banović je istakao da nije bilo problema i ponovio da je na srpsko-hrvatskoj granici za navijače obezbeđena policijska pratnja do beogradske "Arene".

Banović je ranije kazao da se na tom graničnom prelazu detaljno obavlja kontrola navijača i unustrašnjosti autobusa kako bi se ustanovilo da li imaju karte za meč i da li slučajno sa sobom nose pirotehnička i druga sredstva koja bi mogla da ugroze bezbednost.

Srpska policija je navijače iz Hrvatske dočekivala na naplatnoj rampi u Šimanovcima i odatle ih sprovodila do Beogradske arene.

Navijači koji su dolazili privatnim automobilima bili su dužni da se identifikuju i oni su uz policijsku pratnju sprovođeni do Arene, gde je jedan parking bio odvojen samo za njih.

Kako javlja reporter Tanjuga, u Šimanovcima su dočekivani i navijači Srbije iz Vukovara i drugih hrvatskih gradova, ali oni nisu pod pratnjom išli do dvorane.

Na autoputu od Šimanovaca do Arene raspoređene su policijske snage, a posebno su brojne na nadvožnjacima i raskrsnicima.

Ranije danas grupa od sedam hrvatskih navijača pokušala je da pređe u Srbiju vozom, preko železničkog graničnog prelaza Tovarnik, ali im to nije dozvolila hrvatska policija, koja je zadržala dvojicu iz te grupe pošto su bili pod dejstvom alkohola, izjavio je portparol vukovarsko-srijemske policije Luka Barunčić. Kako prenosi portal Index.hr.pripadnici "Torcide" nešto pre 13 sati vraćeni su s graničnog prelaza jer nisu imali ulaznice za utakmicu Hrvatske i Srbije u Beogradu. Taj portal dodaje da su trenutno na putu prema Srbiji četiri autobusa s navijačima iz Zagreba, koje predvode "Bed blu bojsi". U kolonu koja ima policijsku pratnju u Županji se priključio i jedan autobus sa navijačima iz Bosne i Hercegovine. Kako se navodi, ta grupa navijača ima ulaznice.

Index.hr jutros je objavio da će na put ka Beogradu krenuti oko 300 pripadnika navijačke grupe Bed blu bojsi, koji su se organizovali u tri autobusa, a mnogi idu i kombijima iako ulaznice nemaju.

Taj portal napominje i da je kapacitet beogradske Arene, uz kojoj će se odigrati polufinalni meč u okviru Evropskog prvenstva u rukometu, već smanjen za 5.000 mesta, pa je tako nemoguće sada nabaviti karte legalnim putem.

HRS: Nema organizovanog dolaska navijača

S druge strane, portparol Hrvatskog rukometnog saveza Zlatko Škrinjar izjavio je da nema organizovanog odlaska navijača na beogradsko polufinale EP u rukometu.

Hrvatski mediji prenose da se, međutim, navijači sami organizuju i spremaju na dolazak u beogradsku Arenu.

"Mi nismo organizovali nikakve navijače. Hteli smo organizovati odlazak rodbine i familija igrača, ali smo i od toga odustali iz bezbednosnih razloga. S grupama koje pokušavaju doći u Beograd mi nemamo veze. Svako ide na svoj rizik i na svoju odgovornost", rekao je Škrinjar i ponovio da HRS nema veze ni s kakvim dolaskom navijača.

Podsetimo, posle napada srpskih huligana na hrvatske navijače u Novom Sadu i okolini u utorak i sredu uveče, zbog čega je već uhapšeno 13 osoba, stepen bezbednosti pred večerašnju utakmicu Srbija-Hrvatska je u beogradskoj policiji podignut na najviši nivo. Prema rečima Miladina Despotovića, načelnika Uprave policije Policijske uprave za grad Beograd, večerašnji događaj obezbeđivaće više hiljada policajaca, dok će na graničnom prelazu Batrovci biti formiran punkt koji će kontrolisati sve koji dolaze na utakmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: