"Policija tukla na koncertu Lukasa"

Mladić iz Novog Sada Nikola Jovičić (21) tvrdi da su ga tri policajaca bez razloga tukla na koncertu Ace Lukasa.

Izvor: B92

Nedelja, 06.11.2011.

21:57

Default images

Mladić tvrdi da ga je policija napala bez razloga dok je pokušavao da razreši nesporazum koji se desio kod šanka.

"Oko 23 sam izašao iz sale do šanka, da kupim piće, kada je jedan od gostiju, mada se šanker tome usprotivio, jer se na koncertu piće sme točiti samo u plastičnim čašama, uzeo limenku sa pivom. Neki minut kasnije tu su ga vratila trojica policajaca i grubo napala šankera", kaže Jovičić.

Ovaj je pokušao da objasni da je gost sam uzeo limenku, ali to nije vredelo.

"U tom trenutku osetio sam potrebu da kažem da šanker zaista nije kriv i to sam rekao policajcima. Istog trenutka jedan od njih me je, bez reči, udario pesnicom u glavu. Nisam pao, ali su me onda ostali uhvatili za kragnu, gurnuli na pod i nekoliko minuta besomučno tukli, i rukama, i nogama", kaže Jovičić.

Iako je nosilac crnog pojasa u karateu i mada se, kako kaže, osećao užasno poniženo, Jovičić nije hteo da se brani. Nije, objašnjava, želeo da se suprotstavi uniformisanim državnim službenicima.

"Posle toga odveli su me u policijsku stanicu i tek tu tražili ličnu kartu koju, valjda prvi put u životu, zaista nisam imao kod sebe. Pustili su me oko ponoći, kada sam otišao u Urgentni centar, gde su mi konstatovane lakše povrede. I tu su me, međutim, čekali policajci, isti ili neki drugi, nisam siguran, pitajući da li ću podneti prijavu. Rekao sam da ne znam dok se ne konsultujem sa roditeljima, i oni su otišli", kaže Jovičić, pokazujući modrice na vratu i rukama.

Čim mu je sin, oko jedan iza ponoći, došao kući, njegov otac Ljubomir je, ogorčen, otišao u policiju i tražio detalje o onom što se zaista dogodilo.

U PU Novi Sad je u nedelju potvrđeno da je Nikola Jovičić, s obzirom da kod sebe nije imao nijedan dokument, radi utvrđivanja identiteta, u noći između subote i nedelje zaista bio priveden i da će protiv njega biti podneta prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o ličnoj karti. Ostali navodi će, kažu, biti detaljno ispitani kada stigne njegova prijava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: