Optuženi za ratne zločine namerava da tuži Kanadu

Dimitrije Karić (51) iz Kovina, čije ime se našlo na listi 30 osumnjičenih za ratne zločine koju je prošlog meseca objavila kanadska vlada, najavio je tamošnjim medijima da će tužiti tu državu.

Izvor: K.Ž.

Subota, 20.08.2011.

11:56

Default images

U obraćanju kanadskim medijima putem imejla, Karić je naglasio da ne zna ko ga je optužio, niti zbog kojih ratnih zločina. On je istakao da u ratu nikada nije učestvovao, da traži odgovore kako se njegovo ime našlo na listi optuženih, kao i da razmatra mogućnost da tuži vlasti u Kanadi.

Podsetimo, kanadska vlada je proteklog meseca objavila imena 30 osumnjičenih za ratne zločine protiv čovečnosti. Na spisku se pored Karića našlo i ime Dragana Đurića, rođenog 1980, kome nije navedeno mesto porekla, osim da je iz Jugoslavije.

U imejlu koji je dostavio medijima, Karić je naveo da je u Kanadu došao 2003, nakon što je dobio vizu kanadske ambasade u Beogradu, kao i da je Kanadu napustio 2005, jer je dobio nalog za deportaciju, pošto nije dobio izbeglički status.

U Tužilaštvu za ratne zločine kažu za Danas da ne postoji nikakav predmet vezan za Dragana Đurića, kao ni za Dimitrija Karića.

- Sa naše strane ne postoji poternica ni za jednim od njih dvojice. Moguće da ih traži neka druga zemlja, ali mi o tome nismo obavešteni - kažu u Tužilaštvu.

Kanadske vlasti koje su objavile listu od 30 osumnjičenih za ratne zločine navele su da se pretpostavlja da se svi oni nelegalno nalaze na teritoriji Kanade i pozvale su stanovništvo te zemlje da pomognu u njihovom otkrivanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: