Ružić: Dačić je preporodio SPS

Predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić izjavio da je lider Ivica Dačić za dve godine potpuno promenio mišljenje međunarodne i domaće javnosti o stranci.

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2010.

23:35

Default images

Ružić je na svečanosti povodom 25 godina od osnivanja stranke u Kruševcu kazao da je SPS nakon 2000. platio političku cenu za neke neodgovorne političke poteze.

On je rekao da se danas "mnogi koji su mrzeli ili bar nisu voleli SPS, ne ustručavaju da odaju priznanje za sve ono što je Dačić učinio i za Srbiju i za njene građane".

"Uspeli smo da predsednik SPS-a bude jedan od najprihvaćenijih političkih lidera iz Srbije u Evropi i širom sveta, da bude proglašen za naj-Evropljanina. Da li je neko 2000. verovao da će to biti moguće? Mali broj nas jer smo verovali u SPS, iskrenost i poštenje naših članova", kazao je Ružić.

On je rekao da je SPS pokazao svojevrsnu priljagodljivost i da ume da sprovede napredne reforme, da se bez lomova i turbulencija mudro bori za očuvanje stranke i upodobljava program i stranačku politiku izazovima u novom društveno-političkom sistemu nakon 5. oktobra.

Ružić je kazao i da niko ozbiljan ne može da zaboravi prošlost, a da gradi svetlu budućnost, ali da, takođe, niko ozbiljan ne može tu budućnost da gradi isključivo na vrednosnim postavkama prošlosti.

"Neki su nam preporučivali da budemo autistični te 2008. godine, kada smo mi povukli odvažan potez i formirali vladu sa onima sa kojima smo bili na stepenu najvišeg nerazumevanja svih ovih godina i na koje je jedan broj naših simpatizera odreagovao emotivno i iracionalno", rekao je funkcioner SPS-a.

Svečanosti u Kruševcu prisustvovali su i nekadašnji zamenik predsednika SPS-a Živadin Jovanović, specijalni savetnik ministra unutrašnjih poslova Milomir Premović, članovi Glavnog odbora stranke iz Rasinskog okruga i predsednici opštinskih odbora SPS-a iz regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: