SBB: Program za unutrašnjost

Kablovski operater SBB ponovo emituje program svih kanala u unutrašnjosti Srbije, a u Beogradu će svi programi biti uključeni večeras po prestanku Dana žalosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

13:24

Default images

Odlukom gradskih vlasti u Beogradu je i danas Dan žalosti zbog smrti i sahrane patijarha Pavla. Pre toga, po odluci Vlade Srbije, 16, 17. i 18. novembar su bili dani žalosti na teritoriji čitave Republike.

Kablovski emiteri su u ponedeljak prekinuli emitovanje zabavnih programa, a SBB nije prenosio muzički kanal MTV, VH1, DM SAT, Fashion TV, Fox Life, HRT 1 i HRT 2.

Odluka o prekidu tih programa doneta je posle preporuke Republičke radio-difuzne agencije medijima o ponašanju tokom žalosti.

Tokom dana žalosti neke programe nisu emitovali ni Kablovsko-distributivni sistem (KDS) u vlasništvu javnog preduzeća Pošte Srbije, kao ni Interaktivne kablovske objedinjene mreže (IKOM).

KDS je isključio sve radio kanale i TV kanale Zone Club, Vizant, Fox life, BBC Prime, VH 1, OBN, Melos, MTV Adria, DSF, TV E, Canale 5, RT CG, Fashion TV, RAI Uno, MTV Hits, VH1 Clašic, Enter, HRT 1 i 2, saopštio je KDS.

Od 64 programa koje radna jedinica KDS javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbija trenutno nudi pretplatnicima privremeno je ukinuto 29 kanala zbog trodnevne žalosti.

SBB: Redovan program od ponoći

Kablovski operator SBB počeo je redovno emitovanje programa na teritoriji Srbije, dok će zbog dana žalosti na području Beograda program na isključenim kanalima biti emitovan od ponoći, rečeno je u toj kompaniji.

U kompaniji SBB su istakli da su kanali isključeni na osnovu dopisa koji je uputila Republička radiodifuzna agencija, a usled nedostatka jasnih pravila, ostavljeno je da sam kablovski operator donese odluku koja nije u njegovoj nadležnosti.

Korisnici su, u skladu sa tim, obavešteni na zvaničnom sajtu te kompanije o privremenom ukidanju kanala koji nisu uskladili program sa proglašenim danima žalosti, kažu u SBB-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: